Про Амэлька й КонёПэльКу Сь

ДахКуйМіньТайНох! –

Беля-РусьКІ Сь псуйСКІ вЕРш. –
Да знОМ про мынэ Шь! –

А у нашага Амелька
Дужа хвайна камізэлька.
Ён яе заўсёды носе,
Як дзьве дзюрачкі у носе.

Бо яна не купавана –
Вырабляла яе мама.
І кашуля тая з дзірак
Шчэ й абходзіцца без сцірак!

Як вярба святая тая,
Ці як сонейка у маі.
Нават колерам такое!
Бо, як сонца, сэрца мае.

Ён такі у нас харошы,
Што не мае нават грошай,
Каб купіць сабе сукенку.
Ды не робіць з тога енку!

Толькі іншых забаўляе,
Ўсё курам на смех кідае!
Ды дзяўбуцца часам Куры –
Так ён жартам тых абурыць!

Вось які наш друг Амелька –
Проста забаўка-цукерка!
Часам вернецца ён з лаўкі –
Прыстаюць, як тыя п’яўкі!

Дай, Амелька нам гасцінец!
Так рубель яго і гіне.
Бо не даці ён не можа –
Абдзяліць каго – крый Божа!

Так ён грошы распускае,
Як вярбінка коцік тая!
Праўда, ў нос калі дзяўбаюць,
Ох, тады ён наламае!

І вярбінкай пасцябае,
І званочак падключае,
На баяне нават грае,
Шчэ й малітвай прыпраўляе!

А яшчэ ён піша вершы.
Ды адзін другога лепшы!
На кампутары іх вершыць.
Ну і часам моцна перчыць!

Ды й жыве сабе з прысмакам.
Ўжо паўвеку, нават з гакам.
І ў вусы сабе не дуе –
Ўсё жартуе ды жартуе!

 26. 04. 2005
 
 – Да! Ты, БАТЯ, знОМ с ОПЯТА!
Шо в мынэ такэ вжэ надто!?
Я ТЯПУ лі, Х, праМа, Х, тухт
Гондыво й мамуль?
Ой!  ШЯГО Шь!
СайЛётк цыБульК!

ГОСпотік! Такэ варХэньНяк.
Ныц ны стухЛёх в лёху й ведьМы Зь.
Ню, дя й сё я Зь юй сьКазю.
СОГрясьСяйЮх сюпр Казюль:
Мамо! Ззіж ганюць!
ДохТорк ты Сь нахГухк.
Кобаса ф цфыту, х?
О! й кровЯнКа Шь туфт! Згыну, но ны вМРух! РухКай Мір фэсь к мушьК!

ОпШым, всё солоткэ в мамы.
Ты но нус дырЖын ф пахРатКе.
А то так КОТу ГахДюкХак
Ввэрнэ хвайНынькэ піхЧехНех!
Да шчэ Ш з ВАТО! От бАТОн!
СпаТыМыш фсю нохЧ!..

Фсі Ж у нас пыЧухць бысь дрошчь
Дашь едРОНА вошьК!
ПрахВахРОНісь шыль/ЛякГох –
І ты вшэ ф шыхСоф.

Добрэ – Тато поМАЙ-ГАЙейць. –
То шэ ейца мал ІСьправНый.
Так дайЮйць ПІД срак кофЬБакс! –
ЗборьНіхк газь ІКСдашь!
Ф БікСукНах СІКчяхс.

5.11. 2011, у мамы Ш!
Да пуд градОМ нахВахСця ныц
По тхэвэк Ш
ЖыдДэй
Зь дзікЦікЦіфк с кровВэньк


Рецензии