China

На площі Тяньаньмень сьогодні так осінньо
і всі кудись летять, мов сірі голуби.
Стара китайська пара за межею цвітіння
проходить весь свій шлях, усі свої якби...

Відбитки революцій на їх руках старечих,
юнацька боротьба у зморшках на чолі.
Вони в своїм минулім, вони тепер, до речі,
листи від дисидентів ховають у столі.

І завтра знову явка у когось на квартирі,
і будуть говорити про Партію й Пекін.
Вони по площі йдуть, вони в людському вирі -
дві втомлені душі й мільярд китайських стін...

30.10.11р.

Полтава


Рецензии