Люды добрыйи, вам

В цэрквах клычуть Хрыста, а Хрыстос ны прыходыть.
В цэрквах молять: "Подай!" – а Вин ныц ны дае –
Чоловик пырыстав буты Божэй прыроды,
Помыртвила вода, шо у храмовы пье.

Я ны в храмнэй возни, – пояснее Сын Божый.
Аж дви тысячи лит Вин про тэе крычыть.
Шо ж ты ходыш в труни и почуты ны можыш,
Ек зовэ Вин на Свит, в жыткы Новэй зачын.

Ключ од твэйи труны – ны у крэстным знамэнни,
Шо кладэш одномаш ты у цэрквы старий.
Сэрцэ но одмыкны – там од ночы збавэнне.
Ны жывы пустопаш, стыш думок свойих рий!

Ны вратуе тыбэ хвайный крыжык на шыйи.
Ны почуйиш Хрыста, колы сам гомоныш.
Повырнысь до сыбэ, шоб слова золотыйи
Прочыналысь но там, дэ святэню храныш!

Ты мни хвалыся, шо мироточать иконы –
Гэтэ дыво и я радый бачыты зном.
Шоб ты духа знайшов, був бы бильш я довольный.
Маты плачэ твоя за святым алтаром.

Маты Божа в слёзах, бо надию шэ мае,
Шо пудыймыся ты до познання Хрыста.
Биг тоби показав, шо тыбэ щэ трывае,
Шо дае тоби шаньць, шоб и ты богом став.
 


Рецензии