Вось так можа Маци!..

Была в дурня грэбля.
Ды цераз балота.
Ды ён яе вельми
Масцив неахвотна.

И ветры падули
И знесли масточки.
Цяпер наш дзядуля,
Як курачка, квокча.

Ды цёлку такую
Ци можна дастаци,
Кали грэблю тую
Усе кличуць «Маци».

Ды вось, пазавчора
Ввяли яе в цэркву.
Яна ж мухаморав
Дала Коси в цэбрык.

Паси, кажа, кветку
Лилею улетку!
А в зимку, паэтка,
Не возьмеш нас кепкай!

Вось так можа «Маци»
«Сынкам» адказаци,
Кали яе грэбляй
Ты часам пагрэбавав!

И наша збавенне
Тады тольки прыйдзе,
Кали наш Амелька
Адчыне «абицель».

6. 12. 2005


Рецензии
Чаго ж гэта квецень
Ды шч рускімі буквішч?
Га? Шо гэто туткы
За нейка зь цыбулька й?

Була в дурня ж торба й.
Да з вершамы? Шо вы!
А він взев да й скынь іхь
Пуд КоГоть Бать білок.

ПадарКІ ЗЬ якія
Шчэ дорыць Грім-Рымшша Ж.
Да Жеб оно ж клычэ
Пісаць по-полісКУ СЬ.

Васыль Брыль-Кобзар   30.09.2014 23:09     Заявить о нарушении