Ек жэ тэ можлыво?

Золотая ложка
Естя у Омэлька.
Йисты её можня
Шо хоч, хоть вырэньку!

Вин оно достанэ
Гэтого струмэнта –
Тут на стил смытана
Шэ й и сыр мамэнтом!

А до йих шэ й булка
Падае, бы з нэба.
Оно люды-туркы
Ложко тэё грэбують!

А вин прагнэ её
Свит вэсь накормыты.
И ны выдумлее,
Бо жывэ но в жыты.

Ек жэ тэ можлыво?
А вин – Васылёчок.
И, ек то ны дывно,
Ныц соби ны хочэ!

Навыть тэй пшыныцы,
Шо давно скосылы,
Бо вин дэсь натыцяв
Лэдь ны Божэй сылы!

Вин узнисся в нэбо,
До святого сонця,
Бо вэсь сухорэбрый,
Бы тая соломыця.

Шкода но, соромыцця
Гленуты на лычко
Золотого соныйка.
Хоть спувае зычно.

Писня ж роздаецця
Аж з самого сэрця.
Золотая ложка –
То душе-волошка!

В йий могло б и сонцэ
Навыть утопытысь,
Бо то ны оконцэ –
Самэ нэбо, рыхтык!

17. 09. 2005


Рецензии