На екранi показали

На екрані показали
Новину хорошу,
Що ми жити краще стали,
Маєм більше грошей,
Мільярдерів Україна
Вдвічі більше має,
І прем’єр на всю країну
Вперто заявляє:
«Що не день - то краще й краще
Українцям жити.
Люди всі в нас роботящі,
Ніколи тужити».
Каже, що вже подолали
Міжнародну кризу,
А в людей і не спитали,
У отих, що знизу.
Може кому й краще стало,
Діставшись корита
Ненажерливим все мало,
Хоч і так вже ситі.
Все розкрали «демократи»,
Фабрики й заводи -
Олігархи та магнати.
Що їм до народу?
Живе собі - в вус не дує,
Мільярди в кишені.
Та чи знає як бідує,
Люд простий, хрещений?!
Ціни ростуть як грибочки,
Слідкувать встигайте!
Але це лише цвіточки -
Ягідок чекайте.
А тарифи… Що й казати?
Світ не бачив зроду.
Залишилось від зарплати
Лиш на хліб та воду.
А чемпіонат Європи…
Чи ж нам до футболу?
Куди лізем ми, холопи,
Прикрив дупу голу?
Ні доріг, ні стадіонів,
За що будувати?
Треба сотні міліонів.
Ну а де їх взяти?
Будувати все планують
За гроші народу.
Вкрадуть більше ніж збудують
Та й кінці у воду.
Самі ж владу вибираєм.
Їм би в крісло сісти.
Ми ж лапшу з вух познімаєм,
Та й буде що їсти.
-----------------------------------
Нам  Господом земля дана
Багата й красива.
Та лиш біда у нас одна -
Влада нечестива.                29.03.2011.


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.