Перепоговорки вып 21-25 укр. язык

21. ЯЗИК ДО КИЄВА ДОВЕДЕ

Язик до каторги доведе

Язик  до шлюбу доведе…

Язик. Він може навіть…закохати…

Тупий до сказу доведе.

Язик. Що ще тій жінці теба??!!!

ДАІ до…здирництва доведе…

Куди носа не пхав – язик доведе…


22. БЕРИ РУКАМИ ПТИЦЮ Й МОЛОДИЦЮ

Бери руками все, що можеш взяти…

Береш руками? А дадуть…по морді…

Беру руками птицю молодиці…

Руками взяв її. Вона – як…снула риба…

Беру руками, щоб не протягнути…ноги…

Бери руками молодицю. Птиця буде!!!

Він птицю брав руками...молодиці...



23. ЦЕ ЩЕ ВИЛАМИ ПО ВОДІ ПИСАНО

Це ножем по сметані різано…

Це очами в повітрі мальовано…

Це куркою в супі сказано…

Це раком з гори насвистано…

Це ще рибою у маслі наспівано…

Це німим на базарі розказано…

Це мертві бджоли нагуділи...

Почув глухий, що сказав німий...



24. ХЛІБ ТА ВОДА - КОЗАЦЬКА ЇДА

Хліба з салом завжди мало.

Хліба б з м’ясом – піду плясом…

Без солі й хлібця і сало не згодиться…

Мед та ікра – панська їда…



25. ОДНЕ ДЕРЕВО - ЩЕ НЕ ЛІС

Одне дерево – ще не лісгосп…

Одне євро – це ще не Європа…

Одна цеглина – це ще не будинок

Один раз з хлопцем – це ще не кохання

«Ну шо?» - це ще не привід…

Нявність думки -  це ще не розумність…


Рецензии