Сон про маму

(присвячується померлій матері мого товариша... Вірші ним же покладені на музику)

Наснилось дитинство моє колискове
І диво-калина край хати в тіні.
Наснилось мені тепле сонце ранкове
І мама рідненька, наснилась мені.

Я в сні полетів, я поринув додому,
До неньки, крізь бурі страшних хуртовин.
У рідне село, не сказавши нікому,
Я в сні полетів, зупинив часу плин.

Мамо моя, де ти тепер,
Ти повернися до мене в життя.
Мамо моя, зоре ясна,
В хаосі літ я один, сирота.
Мамо моя, де ти тепер,
Бачу тебе я у сні, лиш здаля.
Мамо моя, зоре ясна,
Ти повернися до мене в життя…

І мама тоді говорила зі мною…
Про те, що не може без мене сама.
Про те, що сумує на небі з грозою,
Про те, що навіки самотня вона…

Прокинувся я, а матусі немає…
Лиш серце застигло у грудях моїх.
Нехай тебе бог в небесах зберігає,
Нехай береже, бо я сам не зберіг…

Мамо моя, де ти тепер,
Ти повернися до мене в життя.
Мамо моя, зоре ясна,
В хаосі літ я один, сирота.
Мамо моя, де ти тепер,
Бачу тебе я у сні, лиш здаля.
Мамо моя, зоре ясна,
Ти повернися до мене в життя…

Наснилось дитинство моє колискове
І диво-калина край хати в тіні.
Наснилось мені тепле сонце ранкове
І мама рідненька, наснилась мені…

Мамо моя, де ти тепер,
Ти повернися до мене в життя.
Мамо моя, зоре ясна,
В хаосі літ я один, сирота.
Мамо моя, де ти тепер,
Бачу тебе я у сні, лиш здаля.
Мамо моя, зоре ясна,
Ти повернися до мене в життя…


15.09.2000 рік.


Рецензии
Юрочка! Удивительная песня-плач! Я бы так это назвала...
Думаю, что с музыкой это звучит особенно проникновенно...
Я сначала подумала, что это Вы о своей маме пишете, но потом поняла...
Светлая память всем мамочкам, которые уже не с нами...
А Вашей - доброго здоровья!
С теплом души, Инна.

Инна Сирин   20.04.2012 10:41     Заявить о нарушении
Искренне благодарю за отзыв на текст песни!
Всего самого доброго и тёплого!!!
Всяческих благ!!!

Прокопенко Юрий   20.04.2012 20:03   Заявить о нарушении
На это произведение написано 16 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.