***

НЕЗМІННЕ

Сіє літо дощиком крізь сито,

Відпочити прилягли лани.

В просторі немов меди розлито

І тремтить блакиття далини.

Рудий хлопчик (ніс у ластовинні)

П'є з листочка крапельки роси,

І в очах цвітуть волошки сині,

А здалля лунають голоси:

То несуть дівчата через луки

З ярмарку нехитрії скарби.

По шляху, у куряві пилюки

Поскрипують, ледь тягнучись гарби.

Десь музики у селі весільну

Виграють собі на всі лади

І гуляє в полі вітер вільний,

Яблуками гупають сади.

Так один за одним роки плинуть,

Сушать весла весни молоді

В хлопчика в очах - волошки сині

Й сонечка краплинки золоті.

Знов несуть дівчата через луки

З ярмарку нехитрії скарби

Як завжди, в куряві, пилюки

Поскрипуючи, тягнуться гарби.


Рецензии
Класно-класно! Але:"Поскрипують, ледь тягнучись гарби."? Ні! Це не з цього віршу. У Вас же ритм задано із наголошеним першим складом. Тому доречніше: "Тягнуться, поскрипують гарби". Пропоную цим же рядком замінити й останній. А шо?

Олег Омелянчук   16.03.2013 21:53     Заявить о нарушении
Спасибо,Олег.Так действительно лучше!

Людмила Стременовская Полищук   22.03.2013 00:38   Заявить о нарушении