Красимир Георгиев. Здрач. Сумрак

КРАСИМИР ГЕОРГИЕВ.Стихи на болгарском языке.
     ЗДРАЧ

Първо изчезнаха приятелите.
Изпариха се в здрача на годините.
После в здрача изчезнаха роднините,познатите,враговите.
Душата ми пресъхна от този безумен здрач,
тялото ми стана прозрачно.
Седя на ръба на планетата и чакам тъмното.

СУМРАК

Сначала приятелей нет.--
То следствие сумрачных лет.
Враги исчезают,родные,друзья...
Душа изнывает в потёмках моя.
Душа иссыхает,светится тело,--
На гребне планеты жду я предела...
   25.10.11г.


Рецензии