У холодi Антарктиди

Антарктидо моя, чистота божевіль,
Не приймаєш нікого у сніжні обійми.
Все ховаєш принади свої в заметіль,
Осипаєш алмазами сяючі здійми.

Неповторна моя глибина холодів,
Континент, омертвілих і кинутих шельфів.
Заворожена притчами стомлених дів,
Під вуаллю полярних і райдужних шлейфів. 

Ти безодня, окреслена млосністю брил,
Заблукалих вітрів і небесних дифузій.
Підіймаєш  розкішно із подихом крил,
Кристалічні флюїди в потоках ілюзій… 

Антарктидо моя, зупини суєту,
В кріокамерах айсбергів жевріє крига.
Віднайди в перешкодах дорогу святу,
Хай пульсує запущена хаосом дзиґа.

Залишуся з тобою один-на-один, 
Неосяжним теплом  відігрію ландшафти.
Проломлю споконвічні закриті льоди,
І заповню пекельною магмою шахти.
 
Ти прикраса моїх споконвічних турбот,
Мій наркотик, мій допінг – звичайна отрута.
Порятуй почуття й не ослаб приворот,
Я до дна опускаюсь безсильно у путах.

Антарктидо моя, полони мої сни,
Дай можливість побачити світло в глибинах.
Повернись у шалене відлуння весни,
Щоб відтанули зорі, що сплять у вершинах…

21:49, 20.05.2010 рік.


Рецензии
Юрий, откуда такое проникновенное чувство к Антарктиде? Очень понравилось.Прочитала с удовольствием, хоть и с трудом (у меня мама - украинка, а папа, кстати, был в Антарктиде, летчик). Спасибо, очень приятно было прочитать теплые строки о ледяной, но прекрасной Антарктиде.

Евгения Громчевская   07.04.2012 00:54     Заявить о нарушении
Большое спасибо за оценку стихотворения!!!! Приятно, что Вам понравилось!
Удачи! Добра! Благополучия!

Прокопенко Юрий   07.04.2012 11:37   Заявить о нарушении
На это произведение написано 10 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.