Марево

Залишила теплом ти в ранкових просторах,
Зачаровану в мареві світлих ночей,
Сагу снів, промайнула і зникла у шторах,
Все шептала мереживом диких очей.

Ти наповнила кратери давніх баталій,
Перегуком спізнілих сезонних дощів.
Жар пустель із печей сотень тисяч Австралій,
Відшукала у джунглях колючих кущів.

І вхопила у п’ятому вимірі вітер,
Буревій пронесла через хворий міраж.
Позривала останні, ледь видимі квіти,
Заплела животворні нитки у колаж.

Загострила знайомий, незвіданий дотик,
Мов тату наколола на серці штрих-код.
Захлинаюсь у мареві тіла навпроти,
Як у плазмі сюжети із фільмів-пригод.

Пробиваюсь крізь скло в повний місяць думками,
І порізи ховаю в обвуглених снах.
Криголами прострацій не пройдуть ривками,
У торосах застрягнуть і змерзнуть в льодах.   

Відключи у мені неземний антивірус,   
Щоб система моя вся пішла шкереберть.
Прочитай на флеш-карті мій давній папірус
У форматі твоїм він заповнений вщерть.

Я інстинктом відчув доленосну присутність,
Щось пройшло, наче струм по нервових нитках.
Ланцюги заржавілі, як осені сутність,
Полетіли додолу в абстрактних витках. 

Пронеслись ошалілі, налякані коні,
Як у мареві, сни обірвались з петель.
Несвідомо вмираю в твоєму полоні,
Випиваю до дна наркотичний коктейль.   

11:06, 3.04.2010 рік.

Зображення: http://www.club-ritm.net/


Рецензии
Интересно, пишется легче на украинском? А думаете как? Я много лет назад жила в Одесской области, но училась в русской школе, хотя украинский изучали все годы, на экзамене читала "Як умру, то поховайте мене на могилi серед степу широкого на Вкраiнi милiй..." С.О.

Сентябрина Осенняя   24.03.2012 18:35     Заявить о нарушении
Мне нравиться писать стихотворения на обеих языках.
Пришла идея на русском - будет на русском, на украинском - значит на украинском. Различий нет. Спасибо за отклик!

Прокопенко Юрий   24.03.2012 18:37   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.