У горадзе, дзе

У горадзе, дзе на дамах і засовы, і краты,
І ўсё адно ў тых дамах – павукі і хімеры.
У горадзе, дзе не жадаюць сьмяяцца дзяўчаты,
Калі баяць сумныя казкі для іх кавалеры.

У горадзе, дзе давялося аднойчы мне ночыць,
А золакам вулкамі сьпехам сыходзіць нервова,
Пры гэтым з трывогай глядзець у сустрэчныя вочы
Хапаючы ротам туман і губляючы словы.

У горадзе,дзе я не змог стаць сваім і жаданым,
З тубыльцамі разам складаць для сьвіней хваласьпевы і оды –
Адгэтуль хіба што мой пах застанецца тыранам
У горадзе дзе…
           у горадзе дзе…
                у горадзе дзе…
                не знайшоў я свабоды.
2011.


Рецензии
Сержук, ви знаєте, в мене пропали всі слова, щоб висловити Вам своє захоплення.
Браво Вам! Живіть довго!

Сергей Пикарось   08.03.2016 19:52     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.