Владимир Короткевич. В бездорожье...

В бездорожье, для тех, кто скитался
Догорает в ночи моё сердце.
Ты дала мне мгновение счастья,
Я тебе дал за это -  бессмертье.
 
Когда ты благодарностью боли
Озарила вселенную светом
Я сказал: «Что ж, наверно, николи
Мы на свете не свидимся этом».
 
А теперь – пусть нас люди рассудят –
И твоей не завидуют доле:
Ты меня никогда не забудешь,
Ты меня не увидишь николи.
 
В ночь тоски и во мраке могилы
Будет жажда одна твоей долей:
Ты забыть меня будешь не в силах,
Но со мною – николи, николи!

2010

Оригинальный текст

Ў бездарожжа для тых, каму шчасціць,
Дагарае ўначы маё сэрца...
Ты дала мне імгненнае шчасце,
Я табе даў за гэта - бяссмерце.

І калі ты падзякаю, болем
Азарыла мне прорвы сусвету,
Я сказаў:
"Больш, напэўна, ніколі
Мы на свеце не ўбачымся гэтым".

І табе - хай нас людзі рассудзяць -
Я зайздроснай аддзякую доляй:
Ты - ніколі - мяне не забудзеш,
Ты мяне не пабачыш - ніколі.

Ў ноч самоты, і ў цемры магілы
Будзе смага адна тваёй доляй:
Ты забыць мяне будзеш не ў сілах,
І са мною... ніколі.


Рецензии