Перпоговорки 16-20 лучшее из выпусков, укр. язык

16. ВСЯКОМУ ОВОЧУ СВІЙ ЧАС

Всякому овочу своє м’ясо…

Овочі всякі, горілка – одна…

Кожній корові свого батога…

Всякому кабану своє корито…

Всякому карасю своя щука…

Всякій радості своє горе…

Всякому горю свій хазяїн…

Всякому злодію свій строк…

 Всякому весіллю своє похмілля…

Всякому політику - свій електорат.

На всяку "Алку" є свій "Галкін"...

Всякому танцюристу свої…яйця…

Кожному вуху - свого ведмедя…

У кожному лісі свої…барани...

Всякому прислiв*ю - своє переприслiв*я

Всякому овочу ...своя банка…

Всякому носу свій ...кулак…



17. В СІМ’Ї НЕ БЕЗ ВИРОДКА

В сім’ї і виродок – брат…

Без виродка…нема сім’ї…

В сім’ї не без галасу…

В сім’ї не без змії…

Від кожної родини в Раду по дитині…

Виродок від виродка недалеко…родиться…

В сім’ї не без…вирока…



18. НЕ ВЧИ РИБУ ПЛАВАТИ

Не вчи Сірка гавкати…

Не вчи вовка кусатися…

Не вчи політика брехати…

Не вчи чиновника брати…

Не вчи батька! І баста!!!

Не вчи рибу, лови її!!!

Не вчи, обридло. Та й рибу…з’їли…

Не вчи вчителя вчити…

Не вчи «жабу» – задуши...



19. ЗА БИТОГО ДВОХ НЕБИТИХ ДАЮТЬ

За бритого двох небритих дають…

Закритого міняю на… відкриту…

Забиту поміняю на…небиту…

Міняю гіпс на дві…бейсбольні біти…

За бритого двох…патлатих дають…

Забитого задаром не беруть…

У пику не дають за аби що…


20. НЕ СТРАШИ КОТА САЛОМ

Не страши козака дівками…

Не страши вовка зайцями…

Не круши стіну батогом…

Не страши інспекцію хабарями…

Не страши їжака дупою…

Не лякай ведмідя медом

Не лякай кота мишами...

Не страши козла городом

Не страши бика коровой...

Не лякай свиню лайном...

Не лякай мишей підвалом...


Рецензии
Юра, будут разбирать на цитаты !

Варяг Киев   12.10.2011 23:51     Заявить о нарушении
Я заметил, что тот, кто хотя бы в таком виде поработал с поговорками, запоминает их навсегда :))))
В результате "издевательств" над народным фольклором, порой действительно рождаются перлы. Это коллективная работа участников сайта stihi.in.ua - на сайте можно посмотреть на развитие поговорок.

Удачи!

Юрий Седой   13.10.2011 08:55   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.