Украiнське сонечко

Українське сонечко.

Сонце на небі богом мандрує,
Квітами в луках радіє,
Співом пташиним землю чарує,
В річці, як дзеркалі, мріє.

В лісі зеленім тіні шукає,
Ягоди променем сіє,
Дятел у бубон щось вибиває,
В хащах сховалися змії.

Ласкаво ниви світлом купає,
Поле, як золото, сяє,
Десь соловейко пісню співає,
Бджілка по квітках гуляє.

В ліліях білих став утопає,
Риба комахи полює,
Верба-красуня коси купає,
В срібло чарівне фарбує.

Сонце на небі кругом літає,
Квітами землю малює,
Зайчиком білим бавиться, грає,
Над усім миром чаклує.


Рецензии