Co zanadto, to nie zdravo!

Co zanadto, to nie zdravo!

Co zanadto, to nie zdravo!
Так сказати маю право.
Часто бігаєш гуляти,
То ходитимеш в заплатах.
Коли мало зовсім спати,
То морщини будеш мати.
Коли все будеш з`їдати,
Не запхаєшся до хати.
А коли зовсім не їсти,
То не знайдеш на чім сісти.
Що корисно юнаку,
Не під силу старику.
Хто забуде це на миті,
Буде серденько боліти.
А зіпсована душа
Не вартує і гроша.
Коли, навіть, хтось вмирає,
То зіпсована літає,
Вибирає де пристати,
Щоби кров з когось смоктати.
А коли хто честь втрачає,
То ніщо не повертає,
Життя курвою пливе,
З цим бідняга вік живе.
Кажуть цицька не старіє,
То лиш бабця про те мріє,
Хоч купай в одеколоні,
Вона висне, мов долоня.
Чим яскравіше горіти,
Тим хутчіш  будеш старіти.
Хто живе в полоні страсті,
Щоб завчасно не пропасти
Та щоб розум не втрачати,
Треба все до біса гнати.
Все на світі має строк,
Це ж простісінький урок.
Є в усім якась межа:
Не схрестить їжа й вужа.
Весну й осінь не з`єднати
Якщо, навіть, чари знати.
А як розуму не мати,
То прийдеться з цим вмирати.
Не стулити полюси,
Хоч магніт перекуси.
Не течуть моря у ріки,
Не зрівняють горба ліки,
Є одна для цього сила,
Називається – могила.
Коли хто уже предстане,
У того повік не встане.
Тільки в казках є ріка
Із парного молока.
Молока не дасть козел,
Не знесе яйце осел.
Збоченець дитя не вродить,
Хай хоч все, як жінка, робить.
Бо така уже порода
У ворога антипода.
Я ж сказати маю право:
Co zanadto, to nie zdravo!

07.04.2008 року


Рецензии