Квiтуча земля

               
 Квітуча земля

Усе вслалося квітками,
Ароматом залило,
Понад луками, гаями
Птаство пісню завело.

Розвеселилося небо,
Волошками зацвіло,
А під лісом, мило-любо,
В біле вбралося село.

Поряд річка, як заснула,
Як люстеречко, вода,
Верба в очерет ступнула,
Довгокоса, молода.

Розкувалися зозулі,
Літа лічать солов`ю...
Ми усі чогось забули,
Що живемо у раю…

Хто замучив наши души?
А до вирви хто веде?
Кровожерливи чинуши...
Так чому ж той Спас не йде?

Все засипало снігами,
Заморозилась земля…
Ми зробилися рабами
Вже давно, із-за Кремля.

Прийде весна, все розтане,
Мов веселка, розцвіте,
Мій народ з колін повстане
І, як нація, зросте.

Все устелиться квітками
Оживуть земні дива,
Станемо тоді панами...
Бо Україна жива!

16.12.2010 року


Рецензии