що тебе хвилюe насправдi?

;що тебе хвилює насправді,
а не повинно, в перспективі чи в ідеалі?
що тобі дійсно болить?
без прикрас та самообману,
без дешевих понтів та масок,
що це? скажи мені.

не примружуй очей, не тікай від себе.
твої стіни давлять на ребра,
а хвилює - те, що зсередини,
те, що поряд, - 
"твоє" -
це страшне слово, 
мАбуть,
воно - поділ і межі рамок:
"ти" і "навколишній світ",
на який тобі смачно плювати,
як після дешевої сигарети.
він тобі не болить.

що в тобі є, крім особистого хламу,
крім банальних проблем з коханням,
з навчанням, 
з одягом і сім'єю?
що ти ховаєш в серці?
поліетеленові пакети,
картки поповнення рахунку,
рахунки за Інет,
монети,
що на решту
в магазині або в метро?
послухай... наче зрештом
тобі не все одно?

;що тебе хвилює насправді,
а не повинно, в перспективі чи в ідеалі?
що тобі дійсно болить???

18 квітня 2011 р.
вечір


Рецензии