Передсвiтанкове диво пустелi Негев

   
У піднебессі це стрепету трепіт, коли… 
Раптом бачиш, що від… 
Від паріння повітря – тремтіння і жар …передсвітанкових хмар, мов би маків кипіння…
Вогнем спалахнули, в пустелі… 
І до самого до горизонту горить…
І туману стіна…
І сонця пекучого, що його, хоч не видко, зійшло, і, ось вже… 
З мого серця зривається біль неземний і так хочеться вирватись з… 
Адже…
Лише у колі вогню мені хочеться вирватися до зірок, далі, далі, туди… 
Де ні часу немає…
Ні ваги, що з народження тіло моє придавила до кірки земної, ані турбот про насущне, ні болю, ні сорому жити рабом в ноосфері планетної.
      
…Тут і сонечко.
 
Бач, скінчилося диво, і ти розумієш, що ти… 
Ти всього лиш душа. 
Ти всього лиш душа, що заточена в шкірі примату-мутанта, ненадовго розцвічена силами матки-природи і застигла, застигла в пустелі…
   
Душа.
 
Що …тріпнулася передвесняною ніччю.
   
А потім, її відпустило.
   
…І все.


Рецензии
О, це вже зовсім шедеврово!!! Вітаю!!!
Мушу, одначе, звернути Вашу увагу,пане Іцхаку, що "круг" і "коло" в українські мові різні речі. Саме з "кола вогню" не можна вирватися, бо в "крузі вогню" вже нічого або нікого , окрім вогню немає...
З пошануванням,
Св. С-кий. :-)

Svyatoslav Synyavsky   27.10.2011 20:57     Заявить о нарушении
Святослав, огромное спасибо.
Ваше замечание - в усиление стиха.

Ицхак Скородинский   28.10.2011 07:36   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.