Сумно стало

Сумно стало

Журився журавель
-- зерна на полі не стало.
Вітер розвіяв його, та й
листя з дерев зів'яло...
Нема що робити... А так
і жити сумно стало.

Вуркотять усі.
Друзі десь розійшлися.
Помандрували за кордони
-- там в чужий одяг одяглися.
Задумали робити фестиваль
та ледве -- чудово і гадати,
сами з собою не розійшлися.

П'янтий водій
подій таких і не гадав:
що самий Rondo: Allegro
ma non troppo, не для них грав.
Дмитро Дмитрович Шостакович
там був у перше та й
в "Золотий вік" балет
нікого з них не влаштував!..

Та й зажурився журавель
іще більше. -- На чужім полі
зерна не дзьобає ніякий птах...
Там коло гаю, у своїм краю
поля широкі чекають журавля.
Там є пшениця, ячмінь -- зерно
смачніше чим будь-що...
Ніде не знайдеш такого в світі!

В чужім краю
немає долі для журавля!


Рецензии