Синовi та донi

***

Доню, швидше прокидайся,

Очка сині відкривай!

На подвір’ї розігрався

Вереснево-літній май!

 

Блузу вдягнемо святкову

І спідницю веселкову,

Заплетемо у косичку

Ми тобі рожеву стрічку.

 

Розцвіло осіннє місто,

Квітнуть клумби вздовж доріг,

Сонце світить променисто –

Біжимо на свято їх!

 

Подивись, яке барвисте

Сонячно-осіннє листя,

Як горять жоржини рясно –

Вересневий день прекрасний!

 

 

***

Ми у парку гуляли з сином,

Сіяв промені теплий день.

На газонах траву косили,

Шарудів стиглим листям клен,

Під яким ми знайшли тіньочок.

Чоловік якийсь просто так

Зупинивсь і так щиро: - Хлопчик?

Хай здоровим росте козак!


Рецензии