Чому Вкраiна розвалилась

Чому, чому Вкраїна розвалилась?!..
Століття 21-ше не збагне.
Чому кудись дівалась її сила?!
Чому до долу спину свою гне?!..

Чом перед світом впала на  коліна,
В Європу пнеться звалюється з ніг.
Мов немовля, піднятися не вміє,
А пір’я розпустила, як павлін.

Із Неньки, бідна, мачухою стала,
Живе  в  боргах  шлях долі не знайде.
Невже її  ще мало грабували?!..
Втрачає в війнах тисячі людей.

На звалищах будує незалежність,
По швах тріщить, що був авторитет.
В житті здобутки має протилежні,
Купує те, що мала вже своє.

Від так і правда як гостре шило,
В мішку не заховає Неньчин син.
Прийшли до влади державної вітчими,
А Лукашенко батько лиш один.


Рецензии