Згасання зорi

     ЗГАСАННЯ ЗОРІ

Байдужа небові зоря
Поволі в самоті згасає
Й незмітно тускне догоря
І блиск минулого втрачає.

Позбавлена його тепла
Вона у темряві змерзає
Й поміж сузір’яного тла
Всіми покинута зникає

Щоб тихо вмерти. Без вогня
В ній сяйво більше не заграє,
І знов не спалахне борня
За іскру світла. Не згадає

Про нею й небо. А зоря
В останнім зойку все лунає,
Що лиш йому вона сія,
Й зчезаючи у нім, кохає.

              Павло Гай-Нижник
                23 вересня 2011 р.


Рецензии