КРАЮ М Й

    КРАЮ МІЙ

Обійми мене,
Мій краю волошковий,
Ніжним подихом
Незайманих лісів.
Поцілуй у щоки
Дощиком ранковим,
Викупай у гусячій росі.

Я ж бреду, чалапаю, гелгочу…
Краю журавлиний…
Гулі-геля-гель…
Так спішу признатися,
Що хочу (дуже хочу)
Танути у росах кожен день.

Лоскочи до сміху
Вівсяним колоссям,
Призови святим відлунням
В каяття.
І сховай, закутай
У верби волосся,
Як матуся в пазуху дитя…

Обійми мене,
Мій краю рушниковий,
Прив’яжи душевну пісню
До сльози.
Закохався я в густі
Та чорні брови
Літньої ранкової грози.

Розтопи холодне
Моє серце,
Подаруй небесні громоголоси.
Краю мій –
Наповнене відерце:
Радості, любові та краси…

                21.09.2011р.

                (Різдво Пресвятої Богородиці)


Рецензии