Quo vadis

 
(белоруский язык)

Гадзіннік б'е і ведае пра час...
А мы самотны позірк здабылі.
Няўжо Хрыстос ня ведае пра нас:
Самотныя сыны сваёй Зямлі

Блукае змучаны няшчасны Беларус:
Амерыка, Канада, Велінгтон,
Літва,Нямеччына,Бразілія,хаўрус,
Расея,Францыя,Замежны легіён...

Куды Ідзеш па свеце Беларус?
У край чужы, у край чужы...
Блукаеш у цемры цяжкі цягнеш груз
Як на Радзіме цяжка, раскажы?

А ў грудзях надзея ўсё ж жыве...
І вочы ад пяшчоты зіхацяць
І вольны водар вее ў галаве
Вяртайся, дружа, будзем вас чакаць!


Рецензии
Мне здаецца, что табе трэба як мага часцей выкарыстоўваць беларускую мову ў вершах. Выдатна атрымоўваецца!

Ольга Лойко   21.09.2011 09:47     Заявить о нарушении
Вельмі прыемна

Григорий Жук   22.09.2011 00:34   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.