Третiй день

Ти знімаєш мене на третій день
Із хреста, зарослого сивою свастикою.
Лиш синій атлас балтійських морів
Простягнеться хрипкою хвилястою піснею.
Ти віддаєшся змокрілому місту,
Пальці твої білогострені шпилями
Зріжуть три пасма моїх на пам’ять.
Перше – зі скроні, щоб знати про ніч,
Друге –над шиєю, з запахом шкіри,
Третє – з потилиці, просто щоб різати.
Сохлі троянди твоїх повік
Судомляться, стогнуть і чорно звиваються:
Сьогодні я пані, твоя Марія.
Заґратую губи тобі намордником -
Шкіра з металом над шовком шиї.
Кожна сходинка твоїх ребер
Білим гвинтом мене тягне униз.
Перший день – темрява,
Другий – пробудження,
Третій – твої білогострені пальці,
Чорно-бордові засолені губи,
Грози холодних балтійських морів
По хрестах на атласі сонної шкіри -
Бери свою пані, чорну Марію.


Рецензии