Я шукала сонце, а ти мене укр Оксана Гаджий

Коли зорі одягають фосфорні рюкзачки
і вирушають на пошуки сонця
ти починаєш
складати пазли моїх фотографій
вибудовуючи карту тіла

Доба Великих Географічних Відкриттів
заманює тебе білими плямами
що певне відповідають на питання
у чому сенс життя
де ховається сонце
і чому моє чорне волосся випромінює світло

Білі плями ввижаються засніженими долинами
де ти ступаєш у мої сліди
розширюючи їх до суцільної лінії
що виходить із сонячного сплетіння

Це сьогодні
я з рюкзачком
супроводжувала зорі
у пошуках

просто думала
що ти спиш


Рецензии