погляд правди

О невмируща спрага –
В мороз і спеку зради
Зустріти серце прагнуло
Віч-на-віч – погляд правди.

Ось він – нестерпно ясний.
Від близькості – жагучий...
Але чому ж завчасно
Ця спрага знову мучить?

Бо згадую небачене,
Бо серцем відчуваю.
О скільки пісень втрачено,
Яких не доспіваєш.

А виліпили ідола
З цілющої ідеї.
І ніби не помітили,
Як втратили людей.

Квапливо, чи завбачливо –
Хіба це має значення?
Для тих, кого вже втрачено?
Для тих, кого вже страчено.

Яка ціна пробаченню
За ті життя безцінні?
І що таке пробачення?

Про-Бачення.
Про-Зріння.

1987


Рецензии