Молитва

Натхнення прошу в тебе, Боже,
Душу мою не облиш
В гірку годину, коли
Відчую - вона порожня,
Відчую - вона спустошена...
Краще її спали.
Спали на вогні кохання.
А в чорний холодний час
Хвороби або образ
Пошли мені вболівання
За інших. І дай сподівання
На тих, хто прийде після нас.
І зараз, коли від напруження
Руйнуються п'єдестали,
Розвінчуються ідеали -
Врятуй мою грішну душу,
Щоб їй не стати байдужою,
Щоб їй любові достало.


1990


Рецензии