три четверт1

Щось подібне до втечі
Чи зради. Самій собі.
Я лише три четверті
Від тебе.
Ти розрадиш в цей вечір?
Ти розрадиш в цей вечір?
Я читаю на біс,
Про те, як самотньо в юрбі.
Я читаю бісовій матері,
А потім не вірю собі.
Я лише три четверті
Від тебе.
Легше було б померти
Так і не долетівши до неба,
Та чи це тобі треба
І коли я повинна згоріти?
Хто сказав, що ми квити?!
Тільки погляд завжди з гори. Ти.
Плям з душі вже нічим не відмити.
Загартовані болем,
Та ніяк не знаходимо слів.
Наче діти.
Нам – зірки з фосфориту на стелі…
Твої стіни про кого мовчать?
Та хто дав мені волю
питати, чого б ти хотів?!
Я здаюся без бою.
Знаєш, риба в пустелі
Прагне не зовсім повчань.
Легше було б померти,
Так і не долетівши до неба.
Я - лише три четверті.
Три четверті від тебе.


Рецензии