Сонет 9. Зелемянка

Сонет №9. Зелемянка

Дзюрчать  струмки  стрімкі  собі  велично,
Летить  у  височінь  красивий  птах,
Шумить  трава  у  горах  цих  незвично
І  чути  метушню  закоханих  комах.

Усе  дзвенить,  у  гаморі  хтось  кличе,
Легенький  вітер  душу  обійма,
Єдиний  журавель  собі  курличе  -
На  південь  прокладає  довгий  шлях.

Лиш  сиві  гори  в  задумі  схилились,
Ялини  піднялися  в  синю  височінь  -
Одна  лишилась  пересічна  тінь,

Яка  з  навколишнім  тихенько  злилась.
Співа  природа  літнії  пісні:
Трива  ідилія,  немов  в  найкращім  сні.

23.08.2011  року  с.  Гребенів,  Львівська  область


Рецензии