Напiвсонний вiрш iз запитаннями

…Зірки у душу заглядають,
Мов лікар дивиться у горло.
Який, цікаво, вигляд мають
Мої бажання, що десь кволо
У грудях борсаються сонні?

Співає півень. Мабуть, третій.
Двох перших з’їли вурдалаки.
А цей - мій сон підбив на злеті.
Що ж, на прогулянку собаку
Тягну на двір. Слиняве щастя.

На небі ніч. Чи ж ніч на небі?
Чи крізь дірки зірок, як сито,
Сортують ангели ганебні
Діяння наші? Вічним світлом
Залито неба бік зворотній.
А дуже добре видно пробу,
Що нею мічені мерзотні
Чи підлі вчинки? Ох, до гробу
Мене доводить цуц стрибками!
Галльо, собако! Марш до дому,
Чи йди до бісової мами,
Створіння, що не знає втоми!
Навіщо ти надгризла місяць?!
І хто тепер за це заплатить?!
Хутчіш тікаймо! Не барися!
То встигнем трохи ще поспати…

2011


Рецензии