Загнаний кiнь

           Байка

Його прозвали істинним мустангом,
На нього в перегонах ставили найбільші ставки.
Коней потужних мав він під капотом
І в штурмана чоло рясніло завжди пОтом.


Аж поки за кермо не сів німий «шумахер» -
Завив і застогнав під чоботом акселератор.
І поросячим вереском двигун здригнув болото,
І зчеплення спалив й бажання до роботи.


І закипіла замордована душа «Мустанга»,
Застряг в багнюці лицар автогонок.
Мотор зревів в останній раз потужно.
І згасло світло, й на трибунах стало пусто.


Мораль така сучасної цієї байки:
Завжди дружи із розумом, закручуючи гайки.


Рецензии