Примара - 2

Байдужість моя - примара.
Серед стрічок крижаних,
що серце  міста прошили -
назви забутих вулиць.

Часи неіснуючих мрій
скрадалися сновидінням,
i зовнішньою оболонкою
сама я собі здавалась.

А краплі погодних пророцтв
зранили вдачу надії.
Лише тільки пітьма по світу
ступає, як господарка.

Так, душ безладдя у парі
с зимовими ніщівними
днями, ночами, руйнують
останні мої бастіони.

Все, до чого торкнутись
можливо, залишиться зовні,
як згадка, як доказ, як відгук
дійсності існування.

Речі фізичні до страти
приречені. Морок утішний
очі вікон закриє:
забути про все, забути!

Часи, ті, що вже проминули,
підперті помилок реєстром.
Доби лютневої ранки -
зіпсовані марно. А доля
з них також, колись, складалась.


Рецензии