торкнеться крилом край неба...

Ніжна ластівка ніч
торкнеться крилом край неба,
у височіні змінить
сутінків колір на синій,
потім на темно-синій,
і сновидінь таємниці,
заради дітей і зірок,
зронить у саме серце;

злетить на дах, підвіконня,
зупинки, шляхи, дерева:
і так, поступово, сховає
все; цілий світ поглине
сріблястою пітьмою,
а з цілим світом - і те,
на що ми закрили очі.

Ніч була порятунком
в житті моєму не раз.


Рецензии