метро

Час зупинився рівно годину тому,
Але швидкісний трамвай все одно рухається лише по колії,
Він не зійде зі свого шляху,
                бо йому
                ніколи...
Він - живий. Він - саме життя,
                що не підвласне часу.
Зупинка. 
                Чиїхось каблуків биття 
                об каміння часу.
Вийшли люди, а я зайшла,
                а вони знову в вагоні.
Я думала, що я одна
                у цій дущі салону.
Вагон не порожній.
Я подивилася на скло,
Та не побачила свого
                зображення,
Неначе та примара,
                що б'ється в сутінкових шатах, 
Намагається наздогнати життя,
Але забула, що зараз вже не її пора.
То було одчинене вікно,
Де блимали розмиті трамваєм тіні,
Це ми проїжджали повз час.


5.6.11


Рецензии