лiто

так тепло, ще літо над містом жар сонця простерло, 
і ніздрі лоскоче трав запахом терпким. 
вітер жбурляє листя й нахабно і вперто у вогкі простирадла   
загортає мене.

в сутінках  на балконі, батарей гострі ребра - 
здаються кістками міфічної риби, що народжена снами, 
вкупі з начинням й стільцями, дрімає  Евтерпа, 
забула мене.   

без тебе так сумно, сумно й нестерпно. 
і все, що навколо, схоже на пекло,
що жалем-журбою дводенним завмерло,
асфальтовим жерлом, бетонним, злим склепом -

проковтнуло мене. 


Рецензии