Детство. Т. Г. Шевченко. на украинском языке

Хатинка старенька низенько схилилась,
iй верби щось тихо шепочуть.
А гiлочки iх мов би тiльки що вмились,
вiд става вiдходить не хочуть.

Велика людина в цiй хатi зродилась,
щоб смiло боротись, творити,
щоб всiм до навчання шляхи нам вiдкрились,
щоб радiсно нам було жити.

Ти винic i злиднi, i тяжку неволю,
бо знав: на землi щастя буде!
Ласкаве, велике i ТеплеЕ слово
тобi скажуть всi нашi люди!
                13 лет.


Рецензии