Весiльний рушник

На схід сонця розчешу я коси пишні,
Стиглі яблука візьму, червоні вишні,
Руту – м’яту і чабрець внесу до хати,
І почну рушник весільний вишивати.

Вишивати – чаклувати – ворожити,
На багатство, на любов, на довгі літа,
Першу нитку –  щоби Бога в серці мали,
А останню – щоби рідних шанували.

Покладу жовтогарячу і зелену,
Щоби гідною була дочка у мене,
А червону – на невтрачене кохання,
Бо судилося разом до днів останніх.

У куточок чорну – хай  не стрінуть лихо,
Та народять діточок собі на втіху…
На схід сонця ворожила - чаклувала,
Для дочки рушник весільний вишивала.


Рецензии
а счастья детям хочется больше чем себе

Лилия Волегова   20.06.2012 23:41     Заявить о нарушении
Да, верно. Счастья и благополучия детям и их мамам!

Инна Приходько   23.06.2012 13:02   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 23 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.