Вже щедрий Спас...

Вже щедрий Спас – із яблуками й медом,
І сонця жар – від хлібної ріки.
Химерами виблискують зірки,
Розкинулись – над стернями – наметом.

Покриті пилом – трави мріють вперто,
В їх снах розкішних – туляться віки,
І гвалт здіймають вдосвіта граки
В густій імлі, антенами підпертій.

Та запалали грона – горобини,
Танцює вітер жовтим листом твіст.
Все далі в ніч ховаються години,
Все довшає її похмурий хвіст.

У Лінину осанну – осінь синю
Вплітає Ольга пісню журавлину.


Рецензии
Пригадую дитинство. Яблука на Спас ...

Олег Киселев   23.12.2011 22:06     Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.