для Н

Я заспіваю для тебе пісню,
Навіть, якщо кінець світу.
Без інструментів, без нот, без кисню…
Я не зрікаюся заповітів.

Я напишу про твій шлях книгу,
там можна цілий роман розгорнути.
Вона потрапить у першу лігу
Серед книжок до сердець прикутих.

Я фільм зніму про твоє волосся.
Кінематограф тебе побачить.
Рудим залишишся відголоссям
Портрет в історії твій зазначу!

Я тобі пам’ятник на кладовищі
Зроблю із рідкісного каміння.
Він буде ніби живий і найвищий,
Птахи принесуть туди насіння.

Твоєму синові вік забезпечу.
Ані грошей, ані сил не шкодую.
Та він без тебе зростати преречен.
Він за тобою вже зараз сумує.

Ці обіцянки в життя перетворю
Тоді можливо і втіху знайду.
Я віднайду цей приборкувач болю.
І хвилю спокою я віднайду.


Рецензии