***

   Мамині листи      
        І
Пейзаж весняний у вікні,
Немов картина на стіні,
На мить забула я
       проблеми і турботи.
Хай лист мій радість принесе,
І я пишу тобі про все,
Немов балакаю з твоїм
        маленьким фото…

- А між рядків читаю я.
«Діждись мене, любов моя,
І подолаєм ми удвох
     тяжку розлуку».
Я знаю, там, на чужині
Тобі не легше, ніж мені,
І я турботливі твої
      цілую руки.

              ІІ
Хай буде в тебе все гаразд,
Прошу я долю кожен раз,
І втіхи більшої мені,
     повір, не треба.
В думках до тебе притулюсь,
За тебе Богу помолюсь,
І у молитві подивлюсь
       в осіннє небо…

- А в нашім небі журавлі
Летять до теплої землі,
Я їм махаю вслід,
     мов крилами, руками.
Хай пролетять весь білий світ
І принесуть тобі привіт,
І в їхнім співі ти почуєш
     ніжне «Мама»…

                ІІІ
Маленьке фото на столі
Мене тримає на землі
І береже мене від бід
        в краю чужому.
І ще немало довгих днів,
А я вже бачу уві сні
Щасливий день, як я
         вертаюся додому…

- А вдома вишні зацвіли,
В садку дерева підросли,
І білим цвітом вкрито все
      немов снігами.
І серед цвіту я одна,
Доросла стала і сумна
За рік дитинства, що пройшов
       без мами.


Рецензии