Ходиса

    ХОДИСА/ КОРА КУН/.

Киз захар,котин захар.
Кучиб олам,суниб кундуз.
Хаёт булдими шунчаям хор,
Булиб гадо- учар юлдуз?!

Урф –адот олиб бегона,
Уз уйини утга солиб,
Тукар куз ёшин, дурдона 
Зорлонади ерда колиб.

Излаб хаётнинг учини
Сулган гурнинг бог гулидан.
Сарф килади бор кучини,
Чикмай сорсон, лой йулидан...
...............................................

                (одомий- 1993г.)


Рецензии