Suicide. Festina lente

       FESTINA LENTE*

.   .    .    .     .     .     .     .     .НАЗАВЖДИ 16-річному ПАВЛИКУ ПРИТИСКАЧУ
.   .    .    .     .     .     .     .     .     .(1985 - 2001)

.   .    .    .     .     .     .     .     . НАЗАВЖДИ 26-річній АНАСТАСІЇ КНИЗІ
.   .    .    .     .     .     .     .     .     .(21.12.1984 - 13.07.2011)

На восьмий поверх понесу думки
І, зачинивши двері, - геть від себе
Думки-птахи, що вирвались з руки,
Мазками крил затьмарюючи небо.

Ті плями - вершники Добра і Зла,
Не передбачити їх напрямку і правил.
Ось пір’ячко кружляє від крила,
Забрудненого кольором обставин.

Оця срібляста цяточка надій
Вирує близько до тенет безодні.
Молю її: “Стривай! Лети хутчій
Від мороку буденного Сьогодні!”

Але зірвалась. Зіркою летить,
Обпалює зустрічних по дорозі.
О, Боже, Б о ж е! Припини цю мить! -
Та й він спинити зорепад не в змозі.

...Минеться все. Пригасне спис вогню,
Птахи злетять за обрій непомітно.
А Пам’ять є, щоб славити Весну
Й, зімкнувши очі, бачити лиш світло.


* "Поспішай поволі" - Ю.Цезар


На фото: Настя Книга (21.12.1984 - 13.07.2011)


Рецензии
Елена, с днем рождения!
Творческих успехов Вам и удач!
Сегодня, в свой день рождения, согласно п.32 наших правил,
Вы можете подать свою заявку на наш конкурс без внесения стихобаллов.
По вопросам размещения стиха на конкурс для публикации обращаетесь по эл. почте:poet-okna@web.de

Редакция Журнала Окна   27.08.2011 00:15     Заявить о нарушении
Спасибо за приглашение!

Елена Швец-Васина   27.08.2011 02:11   Заявить о нарушении
На это произведение написано 7 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.