На Iвана Купала

             «… Не будете ворожити, і не будете чарувати!
             "Не звертайтеся до духів померлих та до ворож-
             битів, і не доводьте себе до опоганення ними.
             Я – Господь, Бог ваш!»* -
                Біблія, Левит 19: 26, 31.


На Івана, На Купала я собі гадала,
Бо коханого не мала і всю ніч не спала.
Заглядала я у воду, свічечку підносила.
- Та нікого там не видко! - сльози свої росила!

А коли молитись стала і в гріхах покаялась,
Поселився мир у серці, більше вже не маялась.
Несподівано зустріла милого!.. Ось в хаті,
Подивися, скільки діток сидить на кроваті!
                07.07.2011

Стихотворение на украинском языке.

*«… не ворожите и не гадайте.
Не обращайтесь к вызывающим мертвых, и
к волшебникам не ходите, и не доводите се-
бя до осквернения от них. Я Господь, Бог ваш» -
           Библия, Левит 19: 26, 31..



Картина  из Интернета.


Рецензии