Наш ответ брехунам. стих на украинском языке

Відповідь брехунам. Игорь Тихоненко.

Що брехня є, а що правда,
Як нам всім здається,
Знаємо про це ми гарно.
Так воно ведеться.
Дуже дивно, як на мене,
Влаштовані люди,
Бо вірять усім пройдисвітам.
Хоч він чортом буде.
Найважливіше для цього,
Для людський довіри,
Брехати, як то можна більше.
Хоч вилазь із шкіри.
А як що, немов в святого,
Оченята зводиш.
Люди й гадки не припустять,
Що за носа водиш.
І тоді в відкриту браму
Людської довіри,
Лавина брехні посуне,
Без усякій міри.
І на чорне біле скажуть,
На стелю – підлога.
Навіть диявола представлять,
Це – соратник Бога.
 Де брехня є, а де правда?
Як їх відрізняти?.
Може є якійсь підручник,
Щоб тому навчати?
Вчені відповідь дадуть вам,
Це питання складне,
Філософське, та ще й мудре.
Будь воно неладне.
А я так собі міркую,
Як що обіцяють,
Все й відразу, й безкоштовно.
Певно ошукають.
Що робити з брехунами?
Як відповідати?
Краще зразу не баритись,
Й дулю показати.


Рецензии