Нiч i дощ

Ніч. Дощ. І сплять обмануті зірки,
обмануті небесним кабінетом
міністрів, що, латаючи дірки
в побитому озонами бюджеті,
віддав в оренду небо під проценти

негоді… Ніч. І сонний лейтмотив
міксує обертон на барикадах
землі, яка втомилась від води,
втомилась брати сонце напрокат… А,
щоб жити, їй також потрібно спати…

Для всіх настала пауза в словах,
думках, розмовах, пафосних молитвах,
які числом умовних переваг
над діями ламають біоритми
і долі… Ніч і дощ гуляють світом.


Рецензии