Абетка-дворядка

Автор малюнків до Абетки - Тетяна Мілек


Для малят, котрим цікаві не лише малюнки із літерою, а й невеличкий текст, який можна вивчити напам’ять

А
Акула, взявши акварель,
Малює фарбами форель,

Б
Бегемот у мулі мріє
Про банан, що в джунглях зріє.
 
В
Вепру Вовк казки складав,
Поросяток трьох згадав.

Г
Гуска голосно гогоче,
Горошину з’їсти хоче.

Ґ
Ґедзь надумав ґречним стати -
Більш нікого не кусати.

Д
Дятел дерево рятує,
Довгоносиків чатує.

Е
Ему - птаха екзотична,
Емі дуже симпатична.

Є
Єнот не звик байдикувати -
Вже йде Єхидні одяг прати.

Ж
Журавель до жаб повідав:
- Ще наразі не обідав!

З
Зебра зуби лікувала,
За дантиста Зубра мала.

И, І
- “И”, – сказав Індик до Фретки, -
Це є літера абетки.

Ї
Їжачисі Їжачок
Ніс букет із квіточок.

Й
Йорж-умілець у ставочку
Вишив Коропу сорочку.

К
Короп Качечці вклонився,
Вишиванкою хвалився.

Л
Лис зібрав лисичок бочку,
Бо лисички ті - грибочки

М
Миша місяць виглядає,
Місяць сир їй нагадає.

Н
Носоріг, на носі ріг,
Випікав собі пиріг.

О
Олениха оленя
Вчить вмиватися щодня.

П
Півень скаржиться Папузі:
- Не ростуть от пальми в лузі!

Р
Равлик ріжок двійко має,
Ними світ довкіл сприймає.

С               
Слоненя до Сонця пнеться,
Хоботком от-от торкнеться.

Т
Тигр на юнгу хоч не вчився,
Втім у тільник нарядився.

У
Удав вужів малих навчав,
Хвіст за указку слугував.

Ф
Фламінго – майстер галушок,
Зодяг рожевий фартушок.

Х
Ховрашок у зимні днини
З хом'яком печуть хлібини.

Ц
Цап цвяхів набив у стіни,
Буде вішати картини.

Ч
Чапля  ходить по містках
У червоних чобітках.

Ш
Шершень-швець джмелю й джмелятам,
Гарні шуби зшив на свято.

Щ, Ь
Щука й Щур не схожі, друже.
Тільки от зубасті дуже!

Ю
Юрик – стриж, а от юрОк...
Це малесенький в’юрок!

Я
Яром ящірка блукала
Стиглі ягоди шукала

Ь
Знак м’який “Ь” у яр скотився,
На стебельці примостився.


Рецензии