Зима. стих на украинском языке

«Зима». Вiрш украiнською мовою. Игорь Тихоненко.

Видео-клип можно посмотреть по адресу:https://www.youtube.com/watch?v=stEzyLOf-QU

Вітер лютий віє, дерева згибає.
Хуртовина в полі круте білий світ.
 Снігом, немов ковдрою, землю накриває.
Розігралася скажена, аж в очах рябить.
 
І Дніпро бурхливий тихо себе має.
Мороз йому кригою норов вгамував.
Тільки на порогах він не затихає.
Силу свою каже, кригу геть зламав.

Хуртовина зранку втомилась и вщухла.
Безкраї простори тиша окула.
Тільки де не де ще, вітер завиває.
Ніяк не натішиться, трясць його б взяла.

Змерзлі сіромахи, поховались в нори.
В полі тихо-тихо, сріблом сніг блищить.
Завмерла природа, спить, відпочиває.
Від холоду навіть, аж мороз тріщить.

Та зима не буде досхочу гуляти.
Відпочисть природа, силу набере.
 Дніпро сивий владний кригу з себе скине,
І життя з весною на Землю прийде.

Все колись минеться, так воно ведеться.
Так и людська доля тече по собі.
І роки минають, і життя зникає,
Як вітер у полі, як сніг по весні.


Рецензии